Terasa ngilu

0 comments
SOALAN

SAYA berusia 31 tahun dan mempunyai seorang anak serta bakal menimang anak kedua pada November ini. Masalah saya sekarang adalah, setiap kali mengadakan hubungan intim bersama isteri, kepala zakar saya terasa ngilu walaupun baru bermula.

Sudah bermacam ubat saya ambil dan berurut tapi masalahnya tetap sama. Apakah punca sebenarnya dan adakah cara terbaik tanpa perlu saya mengambil sebarang ubat untuk mengatasinya?

INGIN TAHU
Puchong


JAWAPAN


Kepala zakar atau ‘glans penis’ mengandungi banyak penghujung urat saraf atau ‘nerve ends’ yang membuatkan bahagian itu mudah terangsang untuk menyampai maklumat rangsangan itu kepada otak untuk mencetuskan klimaks.

Bagi sesetengah individu, perasaan sensitif itu ketara seperti yang anda alami.

Cara melegakan perasaan itu ialah menggunakan krim pelali atau pengebas atau ‘anaesthetic’ untuk disapukan ke kepala zakar.

Selepas beberapa minit apabila bahagian itu kebas dan rasa terkawal, ia boleh dibersihkan dan hubungan seks dilakukan tanpa mengalihkan perasaan kebas itu kepada isteri.

Anda juga boleh dapatkan krim itu melalui doktor anda kerana krim terbabit hanya boleh diberi melalui nasihat doktor. Jangan gunakan krim perosak urat saraf atau perosak mukosa kepala zakar seperti gambir Sarawak.

Gambir Sarawak sebenarnya boleh mendatangkan radang kulit, sekali gus merosakkan tisu dalaman dan sebab itu apa saja bahan sapu yang mengandunginya tidak boleh digunakan untuk tujuan hubungan kelamin kerana kesannya kepada kulit dan mukosa anggota kelamin.

Jika kulit dan mukosa anggota kelamin radang, ia tidak terlindung daripada jangkitan kuman, kulat atau virus, sebab itu hindarkan daripada menggunakan krim mengandungi gambir Sarawak.
If you like this post, please share it!
Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

No Response to "Terasa ngilu"

Catat Ulasan